Creatief zandstralen
Vaas graveren met natuurlijke producten Decorama Spiegel & Glasatelier Op deze pagina vind u diverse voorbeelden van creatief zandstraal graveren. Het zijn allemaal technieken die wij hebben geprobeerd om te kijken of het is gelukt. In dit voorbeeld zie je hoe wij echte gedroogde bladeren hebben gebruikt als sjabloon.

Graveren in meerdere tinten
Glazen hanger met bloem graveren Deceorama Spiegel & glasatelier Hier vind u meer informatie en voorbeelden van het graveren in tint verschillen. Het maakt een afbeelding net iets levendiger.

Ingekleurde gravures
Spiegel met logo in kleur graveren Decorama Spiegel & Glasatelier. U vindt op deze pagina meer informatie en voorbeelden van gravures die zijn ingekleurd. Uitermate geschikt voor logo’s.

Diepstralen
Vis in glas graveren diepte verschillen Decorama Spiegel & Glasatelier. Op deze pagina vind u meer informatie en voorbeelden van diepstraalgraveren van materialen.
Door de diepte verschillen krijgt u een erg mooi effect en lijkt de afbeelding te leven.

Foto's graveren
Decorama foto op glas  graveren. Hier vindt u meer informatie en voorbeelden van het graveren van foto’s.

Graveren in 1 tint
Decorama gegraveerde glasplaat in lijst. Deze pagina geeft u meer informatie en voorbeelden van het zandstraal graveren in 1 tint. Deze techniek kan op elke oppervlakte gebruikt worden.

 

Creatief zandstralen
Wat bedoelen wij met creatief zandstralen?

Graveren in meerdere tinten
Graveren in verschillende tinten maakt een gravure een stuk levendiger als een standaard gravure in 1 tint. Een simpele manier om de gravure wat levendiger te maken is de buitenlijnen wit te graveren en alles binnen deze lijnen wat lichter waardoor het wat grijzer lijkt. Hieronder ziet u diverse voorbeelden. Wilt u meer informatie over het graveren in verschillende tinten of wilt u wat bestellen neem dan contact met ons op.

Ingekleurde gravures
Gravures inkleuren wordt bijna altijd alleen gedaan bij spiegels. Dit is omdat de verf op een of andere manier beter hecht en overtollige verf is makkelijker te verwijderen.
Het is ideaal om logo’s in kleur aan te brengen. Na het zandstralen laten wij het sjabloon zitten en plakken de delen af die niet ingekleurd hoeven worden of een andere kleur krijgen.Vervolgens kleuren wij de gedeeltes is en laten het uitharden. Nadat de verf is uitgehard halen wij het sjabloon eraf en plakken wij het hele logo of afbeelding af met folie zodat de verf niet meer kan beschadigen.

Diepstralen
Diepstraal graveren is het zelfde als zandstralen alleen met diepstralen speel je meer met de druk van de straal waardoor je diepte verschillen krijgt in het glas. Ook vraagt diepstralen zeer veel ervaring met zandstralen op glas. Op de glasplaat wordt eerst folie geplakt en vervolgens wordt daar met de hand de gewenste afbeelding getekend. Daarna worden de getekende lijnen met de hand gesneden en worden elke delen apart gestraald.

Foto’s graveren
Door een speciale techniek om een sjabloon te maken kunnen wij foto’s op diverse materialen graveren. De foto die u aanlevert wordt omgezet in een zwart wit pixel afbeelding (net als een foto in een krant). Hiervan wordt een sjabloon gemaakt waardoor we de foto op het materiaal kunnen stralen. Indien u een foto wilt laten graveren let dan op de volgende punten met het uitkiezen van de foto: Het contrast in de foto moet zo hoog mogelijk zijn, hierdoor kunnen wij een mooier en scherper sjabloon maken. Wij willen graag de originele foto (dus als hij digitaal genomen is niet in gaan knippen, verkleinen, vergroten of wat voor een soort bewerking dan ook). U kunt in uw aanvraag aangeven wat u wel en niet gegraveerd wilt hebben. Indien de foto groter is als 10 mb dan kunt u dit versturen via www.wetransfer.com (hoe u het naar ons moet versturen wijst zich vanzelf, zo niet neem dan contact met ons op dan helpen wij u verder). Na het bekijken van de foto sturen wij u een digitaal voorbeeld. Mocht de foto niet bruikbaar zijn dan kunnen wij een kopie laten uitprinten van de foto en kunnen wij de foto achter bijvoorbeeld de spiegel plaatsen. Een andere optie is ook nog dat wij het drukken op de glasplaat of spiegel.

Graveren in 1 tint
Graveren van 1 tint is bij ons de standaard gravering. Met deze techniek kunnen wij alle teksten, foto’s, logo’s en afbeeldingen graveren op diverse materialen. Hierdoor kunnen we de meeste graveringen goedkoop houden vergeleken met gravering in tint verschillen en diepstralen.