Wat gaat u doen tijdens de workshop:
Tijdens deze workshop krijgt u informatie over de technieken en mogelijkheden van glas fusen. U kiest zelf de kleuren en snijd en breekt het glas op maat voor uw werkstuk. Een werkstuk kan bijvoorbeeld zijn: schaal, vaas of raamhanger. De workshop is erg praktijk gericht,  na de uitleg gaat u direct aan de slag met het maken van werkstuk. Wij raden u aan om eerst een schets te maken en de kleuren te bekijken en die eventueel al bij elkaar te leggen om te kijken of dit naar wens is. Vervolgens laat u het werkstuk hier en gaan wij het voor u samen smelten en eventueel in een bepaalde vorm slumpen (laten zakken in een mal). Uiteraard bespreken wij samen met u wat u precies van uw werkstuk wilt maken zodat we de goede stookschema's gebruiken. Na ongeveer een week kunt u het werkstuk op komen halen. Mocht u niet in de buurt wonen dan is er ook de optie om het op te sturen.

Duur: ongeveer 3 a 4 uur
Datum en tijdstip: Wij hebben geen vaste datums en tijden. U mag zelf een datum en tijd kiezen van ma t/m za
Inclusief materialen en koffie/thee en lekkernijen
Minimaal 4 tot maximaal 8 personen. Grotere groepen in overleg, individuele aanmelding mogelijk.
Prijs: € 65,- per persoon 

Wat is Glasfusen?
Glasfusen is een Engelse benaming voor het aan elkaar smelten van glas. Dit gebeurd in een speciale glas oven met daaraan een computer. In deze computer programmeren wij een zogenoemd stookschema. Hiermee geven wij bij de oven aan hoe heet hij moet worden en voor hoe lang. Omdat dit programma helemaal is uitgerekend kun je zelf bepalen hoe ver het glas moet smelten en of je dus een Tackfuse (half in elkaar gesmolten) of een Fullfuse (volledig in elkaar gesmolten) wilt. Vervolgens heb je dan een vlakke glasplaat, die daarna weer de oven in gaat met daaronder een mal. Dit proces heet slumpen en heeft ook een ander stookschema en zorgt er dan voor dat het glas in de mal zakt en dus een bepaalde vorm gaat krijgen.

Ik wil dit vanaf nu ook gaan doen, hoe nu verder?
Bent u ook zo enthousiast geworden van deze techniek, dan hebben wij goed nieuws voor u zonder dat u alle dure machines en gereedschap aan gaat schaffen. Wij bieden ons atelier aan voor de mensen die bij ons een workshop hebben gevolgd. Dit noemen wij werken in de vrije atelier uren. U betaald dan slechts € 5,- per uur voor het gereedschap en machines + de materialen. Meer informatie hierover vind u hier.

Demonstratie of workshop op locatie:
Het is niet mogelijk om deze oven te verplaatsen en ter plaatsen een grote schaal of iets dergelijks te maken. Wel is het mogelijk om dit te doen met de Hotpot (glassieraden smelten). Meer informatie over Hotpot vind u hier. Wij kunnen dan bij u thuis of bedrijf een demonstratie komen geven of dat wij op locatie een workshop geven. Denk hierbij aan een extra aandachtstrekker voor een open dag of als extra workshop in uw buurthuis. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.


Op de volgende datums zijn al workshops gepland en kunt u aansluiten.
Eventueel kunt u ook zelf een datum en tijd doorgeven, hiervoor kunt u contact met ons opnemen of een voorkeur doorgeven bij uw aanmelding via onze webshop.

Workshop waar u bij aan kunt sluiten:

Zaterdag 14 maart 2020          10:00 uur   Nog 3 plaatsen beschikbaar
Maandag 30 maart 2020          10:00 uur   Nog 6 plaatsen beschikbaar
Donderdag 16 april 2020         14:00 uur   Nog 8 plaatsen beschikbaar
Vrijdag 22 mei 2020                13:00 uur   Nog 6 plaatsen beschkbaar
Zaterdag 20 juni 2020             10:00 uur   Nog 8 plaatsen beschikbaar
Donderdag 16 juli 2020           10:00 uur    Nog 8 plaatsen beschikbaar
Zaterdag 1 augustus 2020       13:00 uur   Nog 8 plaatsen beschikbaar
Woensdag 26 augustus 2020   14:00 uur   Nog 8 plaatsen beschikbaar