Wat gaat u doen tijdens de workshop:

Tijdens deze workshop gaat u een raamhanger maken (15x15 cm) met een gedetailleerd ontwerp. We beginnen met een uitleg maar de workshop is praktijk gericht dus u gaat al vrij snel aan de slag want bij sommige ontwerpen heeft u de tijd echt nodig. U maakt een keuze uit een van onze tekeningen of geef van te voren aan waar u interesses liggen, dan leggen wij deze ontwerpen vast klaar of zoeken deze voor u. Zelf mag u ook een ontwerp meenemen, om teleurstelling te voorkomen is het wel verstandig om dit ontwerp eerst aan ons te laten zien.
U gaat dan het ontwerp natekenen met speciale verf  en zodra deze droog is mag u het ontwerp gaan opvullen met stukjes dat u zelf snijd of met de potten frits en glas poeders. De workshop duurt tussen de 2 en 3 uur. Hoe lang het precies duurt ligt aan hoe snel en precies iedereen werkt en welk ontwerp hij/zij heeft gekozen. Nadat iedereen klaar is zal de raamhanger de speciale glasoven in gaan en zal u werkstuk samengesmolten worden bij een temperatuur rond de 800 graden celsius. Dit proces duurt een aantal uren dus u kunt u werkstuk niet meteen meenemen maar enkele dagen daarna op komen halen of tegen geringe kosten kunnen wij het naar u toesturen.


Duur: ongeveer 2 a 3 uur   
Datum en tijdstip: Wij hebben geen vaste datums en tijden. U mag zelf een datum en tijd kiezen van ma t/m za of sluit aan bij een geplande workshop
Inclusief materialen en koffie/thee en lekkernijen
Minimaal 6 tot maximaal 10 personen. Grotere groepen in overleg, individuele aanmelding mogelijk.
Prijs: € 35,- per persoon

Wat is Glasfusen?
Glasfusen is een Engelse benaming voor het aan elkaar smelten van glas. Dit gebeurd in een speciale glas oven met daaraan een computer. In deze computer programmeren wij een zogenoemd stookschema. Hiermee geven wij bij de oven aan hoe heet hij moet worden en voor hoe lang. Omdat dit programma helemaal is uitgerekend kun je zelf bepalen hoe ver het glas moet smelten en of je dus een Tackfuse (half in elkaar gesmolten) of een Fullfuse (volledig in elkaar gesmolten) wilt. Vervolgens heb je dan een vlakke glasplaat, die daarna weer de oven in gaat met daaronder een mal. Dit proces heet slumpen en heeft ook een ander stookschema en zorgt er dan voor dat het glas in de mal zakt en dus een bepaalde vorm gaat krijgen.

Ik wil dit vanaf nu ook gaan doen, hoe nu verder?
Bent u ook zo enthousiast geworden van deze techniek, dan hebben wij goed nieuws voor u zonder dat u alle dure machines en gereedschap aan gaat schaffen. Wij bieden ons atelier aan voor de personen die bij ons een workshop hebben gevolgd. Dit noemen wij werken in de vrije atelier uren. U betaald dan slechts € 5,- per uur voor het gereedschap en machines + de materialen. Meer informatie hierover vind u hier.

Demonstratie of workshop op locatie:
Het is niet mogelijk om deze oven te verplaatsen en ter plaatsen een grote schaal of iets dergelijks te maken. Wel is het mogelijk om dit te doen met de Hotpot (glassieraden smelten). Meer informatie over Hotpot vind u hier. Wij kunnen dan bij u thuis of bedrijf een demonstratie komen geven of dat wij op locatie een workshop geven. Denk hierbij aan een extra aandachtstrekker voor een open dag of als extra workshop in uw buurthuis. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.