Laser: graveren en snijden

Lasergraveren en -snijden gebeurt door middel van een gebundelde energiebron die door verschillende lenzen gaat zodat de laserstralen in een brandpunt bij elkaar komen. U kunt dit vergelijken met een vergrootglas waarmee u vroeger het zonlicht bundelde om vervolgens in hout of een ander materiaal te branden. Het enige verschil is dat onze (CO) lasermachine goed beschermd is en een hogere energiebron heeft waardoor de laserstraal heel krachtig is.

Graveren


Lasergraveren kan op veel verschillende materialen, o.a.: hout, leer, glas, spiegel, kunststof, metaal, steen, papier, karton, rubber en zelfs op fruit. We hebben zelf verschillende materialen maar u kunt ook uw eigen materialen of producten aanleveren.

Het grote voordeel van deze techniek is dat je met de laser hele kleine puntjes heel dicht bij elkaar kunt graveren, waardoor er dunne lijnen en contouren gegraveerd kunnen worden. Door deze precisie zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen foto's, logo's, teksten en afbeeldingen hoogwaardig gegraveerd worden tot en met de kleinste details.
In vergelijking tot andere graveermethodes is de werkvoorbereiding veel korter waardoor de kosten laag kunnen blijven.

U kunt bij ons zelf een ontwerp aanleveren maar ook alleen een indruk van uw idee geven, dan maken wij voor u een ontwerp in een digitaal voorbeeld zodat u kunt zien hoe het eindresultaat ongeveer zal worden.

Wij hebben een werkgebied van 600 x 900 mm en kunnen tot 230 mm hoge producten graveren met onze laser. Heeft u grotere producten die gegraveerd moeten worden neem dan contact met ons op, wellicht dat wij het product kunnen graveren door middel van zandstralen.


Snijden


Naast het graveren kunnen wij met onze laser ook bepaalde producten en materialen snijden, ook daarbij is het mogelijk om zelf producten en materialen aan te leveren.

Snijden kan in elke vorm die u ook kunt tekenen. De materialen die gesneden kunnen worden zijn platen van o.a. hout, leer, kunststof, papier, karton, rubber, polystyreen (piepschuim). Andere materialen kunnen we testen als u ons een (rest) stukje aanlevert.

Lasergraveren kunststof Decorama naamplaatje
Lasergraveren plexiglas Decorama
Rotatieunit laser graveren glas Decorama
Dorpsquiz Molenhoek 2018 wisseltroffee lasersnijden Decorama